Hartman ziet 'vervelend gedrag' bij aanstaande tegenstander: "Het is aan ons om rustig te blijven"

Feyenoord staat donderdagavond in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma. Quilindschy Hartman is op zijn hoede tegen de Italianen en het 'vervelende gedrag' wat de ploeg kan laten zien: "Ze halen soms het bloed onder de nagels vandaag. Het is aan ons om rustig te blijven", aldus de linksback van Feyenoord tegenover het Algemeen Dagblad.

Hartman maakte tijdens de laatste ontmoeting tegen AS Roma, in de finale van de Conference League geen deel uit van de wedstrijdselectie van Feyenoord. Afgelopen seizoen brak de linkervleugelverdediger door en lijkt hij klaar voor het tweeluik tegen de nummer 3 van Italië: "AS Roma speelt heel anders dan dat wij gewend zijn. Ik kijk vrij veel voetbal, maar de wedstrijd van hen tegen Torino heb ik niet gekeken", vertelt Hartman, die de aankomende tegenstander wel heeft bestudeerd. "Ik heb wel wat andere wedstrijden gezien van AS Roma. Wat mij opvalt? Het is soms bloed onder de nagels vandaan halen, irriteren, soms vervelend gedrag dat ze laten zien. Het is aan ons om rustig te blijven, ons hoofd koel te houden en op het veld te laten zien wat voor ploeg Feyenoord is. Dat wij ook van AS Roma kunnen winnen", aldus Hartman.

Hartman in de Europa League

Hartman brak dit seizoen door bij Feyenoord onder Arne Slot, nadat Tyrell Malacia werd verkocht aan Manchester United en de linksbackpositie niet gevuld kon worden. De 21-jarige verdediger maakte zijn debuut in de Europa League tegen Lazio (4-2, verlies). Waar hij het eerste duel nog 90 minuten bleef staan, moest hij in het thuisduel tegen Sturm Graz (6-0, winst) vanaf de bank beginnen. Hartman viel bij een 4-0 voorsprong in. De verdediger speelde in de laatste groepswedstrijd weer zijn volgende duel voor Feyenoord in de Europa League. In de rust mocht Hartman invallen tegen Lazio (1-0, winst) en in de knock-outfase speelde hij het uitduel tegen Shakhtar Donetsk (1-1). Hartman ontbrak bij de terugwedstrijd in Rotterdam (7-1, winst) wegens ziekte. De linksback staat nu voor zijn vijfde duel dit seizoen in de Europa League, maar wacht nog zijn eerste goal en assist. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers