Feyenoord druk bezig met vijfde aanwinst: 'Vraagprijs rond de één miljoen euro'

Het doorgaans goed ingevoerde RTV Rijnmond weet te melden dat Feyenoord druk bezig is met de komst van Gernot Trauner. De Oostenrijkse verdediger van LASK Linz moet rond de één miljoen euro kosten.

Gernot Trauner

De geruchten rondom de 29-jarige mandekker kwamen eerder deze week al op gang. Het Algemeen Dagblad maakte er al melding van en nu ook RTV Rijnmond. Arne Slot wil zijn ploeg aankomend seizoen energiek en aanvallend voetbal laten spelen, iets wat Trauner al een paar jaar gewend is bij LASK Linz. 

De Oostenrijker staat naar verluidt zelf ook open voor een transfer naar Rotterdam. Echter wil de club Trauner niet zomaar laten gaan, hij heeft immers nog een contract tot 2024. Feyenoord zou ongeveer één miljoen euro moeten betalen.

Vijfde aanwinst?

Mocht Trauner daadwerkelijk de overstap maken, dan is dat al de vijfde versterking van Feyenoord deze zomer. Eerder kwamen namelijk Marcus Holmgren Pedersen, Ofir Marciano, Guus Til en Alireza Jahanbakhsh al naar de Kuip. Donderdag beginnen de Rotterdammers officieel aan het seizoen. FC Drita is dan namelijk de tegenstander in de Conference League.