'Ajax-wonderkind maakt huurtransfer naar FC Twente'

Naci Ünüvar vertrekt op huurbasis naar FC Twente, zo meldt De Telegraaf. De ochtendkrant beroept zich op bronnen rondom Ajax' directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

Naar verluidt wordt op dit moment het papierwerk in orde gemaakt door Ajax en FC Twente. De Tukkers probeerden nog een optie tot koop te bedingen, maar dat was voor Mislintat onbespreekbaar. FC Twente wil Ünüvar 'zo snel mogelijk begroeten'.

De komst van de twintigjarige aanvaller komt FC Twente niet slecht uit. Door de transfer van Vaclav Cerny naar VfL Wolfsburg en het naderende vertrek van Virgil Misidjan is de club uit Enschede op zoek naar versterking op de vleugels.

Ünüvar kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Trabzonspor. Vanwege een blessure keerde hij voortijdig terug in Amsterdam. In Turkije speelde hij twaalf wedstrijden, waarin hij drie keer scoorde en één assist gaf.

Ünüvar stond te boek als een van de grootste talenten van de jeugdopleiding van Ajax, maar heeft de verwachtingen (nog) niet kunnen waarmaken. De linksbuiten, die nog tot medio 2026 vastligt in Amsterdam, speelde tot nu toe pas drie officiële wedstrijden in de hoofdmacht van de Amsterdammers.