Oud-Ajacied zag 'waardeloos voetbal' en is blij met komst Steijn

De 71-jarige Johhny Rep speelde in het verleden meer dan honderd duels voor Ajax. Afgelopen seizoen moest hij met lede ogen aanzien hoe de Amsterdammers derde werden in de Eredivsie en vaak matig voetbal op de mat legden. Rep weet wel wie het tij had kunnen keren.

Volgens Rep had Johan Cruijff als hij nog geleefd had ingegrepen bij Ajax. Ook hadden ze hem mogen bellen. Rep speelde 124 duels voor Ajax. Daarin was hij 50 keer trefzeker en gaf hij twintig assists. Daarnaast speelde hij voor clubs als Valencia, Saint-Étienne, Feyenoord en PEC Zwolle. Daarnaast speelde hij twee WK-finales met het Nederlands elftal.

Rep laat in gesprek met Voetbal International weten niet zo'n fan te zijn van de huidige generatie spelers in de Eredivisie, op eentje na: "Die kleine van PSV, Xavi Simons. Hoe hij dribbelt, altijd bezig is. Mooi. Zo'n speler zag ik het afgelopen jaar niet bij Ajax, hoor. Daar loopt nu toch niemand rond voor wie je naar het stadion gaat? Sinds Marc Overmars weg is, is het een puinhoop. Honderd miljoen uitgegeven aan nieuwe spelers, en kijk wat het heeft opgeleverd: waardeloos voetbal. Er komen ook allemaal vreemde mensen binnen, zoals die Duitser."

"Hopelijk gaat hij het goed doen", vervolgt Rep over directeur voetbalzaker Sven Mislintat. "Maar ik mis Ajax-mensen. Johnny Heitinga is ook weer zomaar afgeserveerd. Dingetje heb je nog, Klaas-Jan Huntelaar. Dat was een goeie afmaker, maar ook geen echte Ajax-voetballer."

Steijn

Desondanks is Rep wel blij met de komst van Maurice Steijn als nieuwe trainer in Amsterdam: "Met betere spelers gaat hij vast ook meer naar voren voetballen. Die jongen heeft wat en durft ook wel in te grijpen volgens mij. Dat is nodig. Neem Dusan Tadic: een goede spelers, maar zijn tijd is voorbij."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers