VI: Arsenal persoonlijk akkoord met Timber

Jurriën Timber heeft met Arsenal een persoonlijk akkoord bereikt, zo bevestigt Voetbal International in navolging van eerdere berichtgeving van De Telegraaf. De verdediger van Ajax en 'The Gunners' zijn naar verluidt akkoord over een verbintenis tot medio 2028.

Het woord is nu aan de clubs. De grote vraag is hoeveel Arsenal op tafel moet leggen. Vorige week deden de Londenaren een openingsbod van circa 35 miljoen euro. De Amsterdammers konden zich niet vinden in dat bedrag en dus is het onderhandelingsspel nog in volle gang. De verwachting is dat Arsenal en Ajax het eens gaan worden over een bedrag van zo'n 45 miljoen euro, exclusief bonussen, en een doorverkooppercentage.

Volgens De Telegraaf heeft Timber al gesprekken gevoerd met manager Mikel Arteta. Naar aanleiding daarvan weet de vijftienvoudig Oranje-international zeker dat hij alleen naar Arsenal wil. De kans dat Timber spoedig wordt gepresenteerd in het Emirates Stadium is 'evenwel veel groter'. Naar verluidt gaat de centrumverdediger wekelijks ruim 150.000 euro verdienen. Dat komt neer op een bedrag van acht miljoen euro per jaar.

In maart 2020 maakte Timber zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax, in de met 1-3 gewonnen uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Hij zou uiteindelijk 121 officiële wedstrijden spelen, zes keer scoren, vier assists leveren, twee keer landskampioen worden en eenmaal de KNVB Beker winnen.