Duitse voetballegende steunt Gravenberch: "Ik zou hem voor de leeuwen gooien"

Het gaat niet goed bij Bayern München. De Duitsers ontsloegen, vrij plotseling, trainer Julian Nagelsmann en voor hem in de plaats kwam Thomas Tuchel. Dat heeft nog niet het gewenste effect gehad voor 'Der Rekordmeister'. Lothar Matthäus doet daarom een oproep aan zijn oude club.

De komst van Tuchel heeft het tij niet doen keren in Zuid-Duitsland. Onder zijn leiding werd er eerst nog knap gewonnen van Borussia Dortmund, maar daarna ging het snel bergafwaarts. Bayern werd uitgeschakeld in de Champions League door Manchester City en verspeelde niet veel later de koppositie in de Bundesliga.

Transfers verdienen een kans

Matthäus ziet dan ook graag veranderingen in de opstelling van de club: "De transfers, die gebruikt werden om de selectie te complementeren, krijgen geen eerlijke kansen. Ik zou Ryan Gravenberch en Mathys Tel voor de leeuwen gooien. Als je voorin een probleem hebt, waarom laat je een jonge gozer als Tel dan niet zijn kans pakken?", vraagt de Duitser zich hardop af bij het Duitse Sky Sports. "Hij heeft alles om een complete spits te worden."

Gravenberch

Daarnaast verdient ook Gravenberch vaker de kans in München vindt Matthäus: "Anders had je hem net zo goed niet kunnen halen. Ze hadden hem veel vaker kunnen gebruiken. Nee, ze hadden hem zelfs veel vaker moeten gebruiken."

Dit vindt de oud-Ajacied zelf ook, zo stelt hij in gesprek met Voetbal International: "In het begin was het natuurlijk wennen hier, maar voor mijn gevoel ligt dat alweer een tijdje achter me. Alles gaat zoveel sneller. Soms voelden trainingen gewoon als wedstrijden. Het is de Europese top, je kan geen moment verzaken."

"Een jaar spelen op topniveau is mooi en leerzaam. Alhoewel spelen, het is vooral trainen. Dat moet volgend seizoen anders, dan wil ik echt weer wekelijks aan spelen toekomen", vertelt Gravenberch. "Ik heb nog niet met de clubleiding gesproken, maar het is duidelijk dat deze rol niet overeenkomt met mijn verwachtingen."

Ook interessant