Ook Feyenoord-aanhang tegen komst Paauw: ‘Geen positieve ontwikkeling’

Eerder werd bekend dat Frank Paauw de nieuwe bondsvoorzitter van de KNVB wordt. Nadat het nieuws bekend werd, ontstond er veel kritiek op de voetbalbond vanuit diverse supportersgroepen. Supportersvereniging De Feijenoorder heeft zich nu ook uitgesproken tegen de aanstelling van Paauw.

Frank Paauw was jarenlang werkzaam bij de politie van Rotterdam en recentelijk als korpschef van de Amsterdamse politie. Hij schoof diverse keren aan bij talkshows om zich kritisch uit te spreken over het supportersgeweld in Nederland. Afgelopen jaar vertelde hij nog dat er geen uitsupporters welkom zouden moeten zijn bij Europese wedstrijden in Nederland. FSV De Feijenoorder noemt op haar website dat het aanstellen van Paauw geen goede ontwikkeling in de voetbalwereld is.

Kritiek Feyenoord-aanhang op Paauw

De vereniging is sterk tegen de benoeming van Frank Paauw als voorzitter van de KNVB vanwege zijn eerdere uitspraken en acties die de supporterscultuur negatief beïnvloeden. "Voor de vereniging is het heel duidelijk dat Frank Paauw, mede door eerdere uitspraken, niet de geschikte persoon voor de normalisering in de verhoudingen rondom voetbalwedstrijden." Deze uitspraken omvatten onder meer het verbieden van uit-supporters bij wedstrijden, het weren van fanatieke supportersgroepen en het pleiten voor minder supporters in stadions.  

"Iemand die zich zo keert tegen volle stadions, vakken leeg wenst te laten en fanatieke sfeer verhogende groepen wil weigeren, hoort niet thuis op een plek waar hij of zij juist deze cultuur dient te beschermen. Voetbal zonder supporters is niets.” De supporters willen antwoord van de KNVB. "Feyenoord Supportersvereniging De Feijenoorder vraagt de KNVB om op korte termijn met een reactie te komen waarom Paauw de ideale voorzitter zou zijn in deze functie."

Supporters kritisch op Paauw

Meerdere supportersgroepen uiten kritiek op de aanstelling van Paauw. Maar waarom? Lees hier meer over Frank Paauw.