Blind tipte Ajax over Champions League-uitblinker: "Het is een geweldige speler!"

Diverse grote talenten hebben via Ajax de stap naar de Europese top gemaakt en had het ook zo maar gekund dat Khvicha Kvaratskhelia in het shirt van de Amsterdammers had gespeeld. Danny Blind tipte Ajax namelijk over de Georgische aanvaller die nu furore maakt bij Napoli in de Serie A én Champions League.

Kvaratskhelia verkastte in de zomer van 2022 naar Napoli voor 10 miljoen euro, maar viel in 2021 al op toen hij met Georgië speelde tegen Griekenland, waar John van 't Schip destijds bondscoach was. Blind vertelt bij Ziggo Sport dat Van 't Schip hem tipte over de aanvaller na een wedstrijd tussen Griekenland en Georgië: "Ik heb het gemeld bij Ajax, maar twee dagen later kwam naar buiten dat hij een akkoord had met Napoli. Of daarvoor contact is geweest, weet ik niet", aldus Blind.

Kvaratskhelia: de sensatie van Napoli

Kvaratskhelia is dit seizoen, samen met Napoli, op stoom. Eerder dit seizoen walste de Italiaanse club zowel uit als thuis over Ajax heen in de groepsfase van de Champions League en daarnaast gaat Napoli al weken aan kop in de Serie A. Kvaratskhelia is met twaalf goals en vijftien assists in 25 duels ontzettend belangrijk voor de Italiaanse club en bewees dinsdagavond ook weer zijn waarde in het Champions League-duel tegen Eintracht Frankfurt (0-2, winst): "Het is een geweldige speler. Hij heeft gewoon een geweldige actie, maar ook de discipline om als een teamspeler te denken", aldus Blind over de Georgische aanvaller, die volgens hem mee kan bij clubs als Bayern München en Real Madrid. Kvaratskhelia mistte een strafschop, maar was de aangever bij de 0-2 van Napoli.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers