Ruben Schaken ging vaak vreemd: "Feyenoord is een topclub en daar horen topvrouwen bij"

De biografie van Ruben Schaken, die eerder deze maand verscheen, heeft al voor een hoop commotie gezorgd in de voetbalwereld. Zo deed de oud-Feyenoorder een aantal homofobische uitspraken en kon daarom op weinig steun rekenen. Uit zijn boek blijkt ook dat de inmiddels gestopte voetballer wel hield van een avontuurtje, met vreemde vrouwen dus welteverstaan.

Want toen Ruben Schaken in 2010 voor Feyenoord ging voetballen, werd hij plotseling omringd door mooie vrouwen. De vele verleidingen kon hij in die periode niet weerstaan. "Bij kleinere clubs komt er een ander soort vrouwen op je af. Ik noem het zesjes, soms zeventjes. Feyenoord is een topclub en daar horen ook topvrouwen bij. In mijn Feyenoord-periode werd ik een steeds grotere boef, maar wel eentje met veel discipline. Ik kon niet alleen met een vrouw uit eten gaan, omdat ik te vaak herkend werd. Mensen zouden denken: hey, die Schaken heeft toch een donkere vrouw? Als ik met een meisje ging dineren, had ik daarom meestal twee vrienden bij me."

"Neem ook een paar vriendinnen mee"

Ruben Schaken verzon ook een handig trucje om zijn vrouw voor de gek te houden: "Tegen de vrouw in kwestie zei ik: neem ook een paar vriendinnen mee. Zo regisseerde ik mijn eigen romantische film met figuranten. Het klinkt gek, maar dan kon ik altijd tegen mijn vrouw zeggen: nee, we waren met een groepje uit eten."