Opvolger Van Bronckhorst intern gevonden? "Ik ben hier enthousiast over"

Nu Giovanni van Bronckhorst heeft aangegeven na dit seizoen te stoppen als hoofdtrainer van Feyenoord, kan de zoektocht naar een opvolger beginnen. Volgens Rob Jacobs, zelf ex-oefenmeester van de Rotterdammers, zouden Dirk Kuyt en Dick Advocaat samen een ideaal duo vormen. 

"Kuyt is immens populair en weet precies wat er wordt gevraagd bij Feyenoord", zegt Jacobs in gesprek met de NOS. "En dat dan met de toevoeging van Dick Advocaat. We zien tegenwoordig weinig goede een-tweetje's in De Kuip, maar dit zou een goede zijn."

Jacobs wijst naar de goede prestaties van Kuyt, die zijn trainersdiploma nog niet heeft, bij Feyenoord O19. "De resultaten zijn goed. De jonge jongens die eraan komen, zijn bij hem in goede handen. En Advocaat heeft eerder bij Giovanni van Bronckhorst bewezen een goede adviseur te zijn. Ik ben hier enthousiast over en het Feyenoord-publiek ook, denk ik."

Arman Avsaroglu, Feyenoord-volger namens de NOS, verwacht dat Kuyt in ieder geval een rol krijgt binnen de technische staf van de nummer drie van de Eredivisie. "Om meteen als hoofdtrainer te beginnen moet een constructie worden bedacht. Maar Martin van Geel heeft eerder verrast, ook met Van Bronckhorst. Misschien wordt Kuyt eerst nog assistent, zodat Advocaat hem in een jaar kan klaarstomen voor het hoofdtrainerschap."

Fraser

Ook de naam van Henk Fraser valt regelmatig in combinatie met de openstaande vacture in De Kuip, maar Avsaroglu heeft zijn twijfels. "Hij kent de club, maar ik twijfel of hij Feyenoord verder kan helpen", aldus de NOS-commentator. "Hij is resultaatgericht en Feyenoord wil zich juist meer op de jeugd gaan richten. Daar moet je dan ook een trainer bij zoeken."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers