Kenneth Taylor: Negeren kritiek was onmogelijk

Kenneth Taylor, middenvelder van Ajax, heeft een lastige periode achter de rug. De afgelopen seizoenen kreeg hij veel kritiek te verwerken, terwijl Ajax zelf ook teleurstellend presteerde. Taylor brak in die tijd door in het eerste elftal, maar was vaak het mikpunt van kritiek. Ondanks alles heeft hij deze moeilijke fase doorstaan en kijkt hij nu positiever naar de toekomst.

Hoe ging Taylor om met de kritiek?

Taylor geeft in de podcast Het Sportpaleis openhartig toe dat de kritiek in het begin nieuw voor hem was. “Je leert ervan door het mee te maken. Je kunt het niet echt omschrijven,” aldus de jonge Ajacied. In plaats van zich te laten ontmoedigen, zag hij elke wedstrijd als een nieuwe kans. "Ik ben daar vrij simpel in. Als ik een slechte wedstrijd speelde, dacht ik: we hebben zondag weer een wedstrijd. Dat hielp me om verder te gaan," vertelt Taylor. Hij legt uit dat het haast onmogelijk is om de kritiek volledig te negeren, zelfs als je je ervoor probeert af te sluiten.

Welke lessen heeft Taylor geleerd?

Kenneth Taylor ziet de moeilijke periode nu als een leerproces, waar hij uiteindelijk sterker uit is gekomen. "Je wordt er sneller volwassen door. Het is geen luxe, maar het helpt je groeien," vertelt hij. Nu Ajax weer beter presteert, kijkt Taylor terug op de afgelopen seizoenen met een positieve blik. Hij vindt het mooi dat de club weer omhoog klimt na een mindere periode. "Het is mooier als je van heel laag komt en het nu zo goed gaat."

Hoe helpt Taylor de jongere spelers van Ajax?

Taylor probeert zijn ervaringen door te geven aan de jongere spelers in de selectie, zoals Mika Godts en Jorrel Hato. “Ik zie het als mijn verantwoordelijkheid om ze te helpen. Als ik merk dat iemand het moeilijk heeft, ga ik naar die persoon toe. In het veld probeer ik dan te coachen,” aldus Taylor. Hij wil hen behoeden voor de valkuilen waar hij zelf in terechtkwam en hoopt dat ze hierdoor sterker zullen staan.

Welke rol speelden de ervaren Ajacieden in Taylors ontwikkeling?

Taylor kreeg zelf ook steun toen hij bij het eerste elftal kwam. Hij vertelt over de steun van ervaren spelers zoals Daley Blind, Davy Klaassen en Dusan Tadic. “Ik kwam in een team dat goed draaide. Iedereen was er om je te helpen,” herinnert Taylor zich. Dat maakte de overgang naar het eerste elftal voor hem een stuk makkelijker. Hij beseft nu hoe belangrijk deze steun is en probeert zelf dezelfde rol te vervullen voor de jongere spelers binnen Ajax. Steun die Kenneth Taylor thuis ook krijgt, van zijn vriendin Jade Anna.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers