Rinus Israël voorspelt 'historische zege' voor Feyenoord in De Klassieker

Feyenoord-legende Rinus Israël verwacht dat Ajax in De Klassieker van aankomende zondagmiddag zich gaat aanpassen aan Feyenoord. IJzeren Rinus, zoals die ook wel werd genoemd, heeft veel vertrouwen in Feyenoord en ziet het somber in voor Ajax.

'Ajax heeft geen elftal'

Israël laat aan het Algemeen Dagblad weten een grote uitslag te verwachten in het voordeel van de Rotterdammers: "Ajax heeft de beste spelers verkocht. Ze hebben veel geld, maar nu hebben ze opeens geen elftal. Dat is voor een voetbalclub wel heel erg vervelend. Als je beide teams op dit moment ziet, dan zou een 0-4 mogelijk moeten zijn. Ajax zal vast een andere manier van spelen hanteren. Een voorzichtige."

Theo van Duivenbode, die zowel voor Ajax en Feyenoord speelde, kan zich vinden in de woorden van de oud-verdediger: "Geen systeem, los zand, de spelers van FC Twente kregen zoveel vrijheid, dat heb ik zelden gezien. Maar Ajax heeft ook niet de spelers om zich in te graven zondag. Los van de vraag of het door de achterban wel geaccepteerd wordt”, vertelt hij aan het AD.