Danny Makkelie wil in gesprek met Peter Bosz: "Uitpraten"

De kans bestaat dat Peter Bosz geschorst wordt voor de komende wedstrijd tegen AZ in Alkmaar. Scheidsrechter Danny Makkelie, die deze wedstrijd zal leiden, heeft aangegeven open te staan voor een gesprek met Bosz. Mogelijk hebben ze dat gesprek al gevoerd, of staan ze op het punt om dat te doen. Het doel? De lucht klaren na een week vol onrust.

Makkelie gaf in een interview met het Algemeen Dagblad aan dat hij het belangrijk vindt om de spanningen tussen hen uit te praten. De kritiek van Bosz op Makkelie tijdens de wedstrijd PSV - Sparta Rotterdam zorgde namelijk voor flink wat opschudding. Volgens Bosz had Makkelie een overtreding op Johan Bakayoko in het zestienmetergebied van Sparta niet serieus genomen. De boosheid van Bosz liep hoog op en dat leverde hem een gele kaart op van de arbiter.

Makkelie zoekt verzoening na publieke kritiek

In een verrassende wending meldde Makkelie zich direct na de wedstrijd bij Marcel Brands in het Philips Stadion om zijn standpunt te verduidelijken. Een dag later herhaalde hij zijn boodschap via de NOS, waarbij hij PSV opriep tot actie. De zaak ligt nu bij de tuchtcommissie van de KNVB, nadat de aanklager een schorsing van één wedstrijd eiste voor Bosz. PSV en Bosz hebben hier echter bezwaar tegen gemaakt.

Makkelie reageert kalm op de kritiek: “Ik heb door de jaren heen een gladde rug gekregen,” zegt hij. Wat hem vooral dwarszit, is het persoonlijke karakter van Bosz' opmerkingen. “Wanneer het respect richting de arbitrage ontbreekt, wordt het lastig. Maar ik sta altijd open voor een gesprek, zeker als daar op het veld aanleiding toe is.”

Lees hier: Dit is waarom Peter Bosz zo een hekel heeft aan Danny Makkelie

Komt er een gesprek tussen Bosz en Makkelie?

Makkelie geeft aan dat hij bereid is om te praten met Bosz. “We werken in dezelfde wereld en zijn professionals. Het is belangrijk om zulke zaken uit te praten, want je komt elkaar toch steeds weer tegen,” aldus de scheidsrechter. Hij benadrukt dat spelers en trainers altijd hun mening kunnen geven, zelfs als dat kritiek op hem inhoudt. “Niemand hoeft monddood te worden gemaakt, maar respect voor elkaar is essentieel,” vervolgt hij.

Hoe gaat PSV verder na de kritiek?

In de aanloop naar de wedstrijd tegen AZ hoopt Danny Makkelie dat de rust snel wederkeert. Voorlopig lijkt het erop dat Bosz gewoon op de bank kan zitten in Alkmaar, maar er is nog geen definitieve uitspraak over de mogelijke schorsing.

Wat betekent dit voor de relatie tussen Bosz en Makkelie?

1. Hoe vaak komen Bosz en Makkelie elkaar tegen in het seizoen?
Bosz en Makkelie staan regelmatig tegenover elkaar tijdens de Eredivisie-wedstrijden. De exacte frequentie hangt af van de aanstellingen van de scheidsrechterscommissie, maar gezien PSV’s positie en de populariteit van Makkelie als scheidsrechter komen ze elkaar waarschijnlijk meerdere keren per seizoen tegen.

2. Heeft Makkelie vaker problemen met andere coaches?
Af en toe, Makkelie heeft in het verleden wel vaker wat botsingen gehad met trainers. De scheidsrechter is bekend om zijn strikte handhaving van regels, wat soms tot wrijving leidt. Toch zoekt hij altijd naar mogelijkheden voor open dialoog.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers