Van der Vaart haalt uit naar Luuk de Jong: "Zoiets doe je niet"

Voor Rafael van der Vaart is het onbegrijpelijk dat de 33-jarige Luuk de Jong heeft bedankt voor het Nederlands elftal. Van der Vaart, die 107 keer voor Nederland uitkwam, vertelt aan tafel bij OP 1 dat de spits van PSV nog altijd veel kan betekenen voor de ploeg van Ronald Koeman. 

"Hij is echt de ideale speler om erin te komen. Hij kan koppen als de allerbeste en hij speelt een fantastisch seizoen nu. Maar bedanken voor het Nederlands elftal… Je hebt het nu ook bij Jong Oranje, daar komen ze ook niet opdagen. Dat moet je niet doen bij Koeman”, vertelt de oud-Ajacied. 

Van der Vaart heeft dan ook geen begrip voor de keuze van de PSV’er: "Ik vind het ongelofelijk dat mensen bedanken voor het Nederlands elftal. Kom op, man. Zoiets doe je niet. Ik heb nog steeds niet bedankt, hij kan mij nog steeds oproepen."

Deur nog altijd open

De Jong mag, ondanks dat hij de stekker er zelf uittrok, bondscoach Koeman altijd bellen als hij zijn gedachten heeft veranderd, zo liet de bondscoach onlangs in de persconferentie voor Nederland - Griekenland weten: “Luuk en ik hebben goed gesproken toen hij mij belde om definitief af te zeggen. Daar had hij zijn redenen voor, die heb ik geaccepteerd. Als hij terug wil komen, weet hij mij te vinden. Dat is aan hem. Ons contact is dusdanig goed dat hij mij wel zal bellen. Voor mij staat de deur altijd open, maar de bal ligt bij hem."

Van der Vaart bij Op1 over de kwestie Luuk de Jong

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers