Van der Vaart trots op zijn zoon na Ajax-transfer: "Het is geweldig!"

Damián van der Vaart heeft woensdag officieel de overstap gemaakt van het Deense Esbjerg fB naar Ajax en daar is zijn vader, Rafael van der Vaart, enorm trots op. Bij Studio Voetbal gaf de analist al aan dat het enorm lang duurde, maar nu is eindelijk alles rond.

Bij Radio 538 vertelt Rafael over de 'droomdag' van zijn zoon. "Het is geweldig. Je weet wat hij er allemaal voor doet", zegt hij vol trots. "Het doet wat met hem, maar ook met ons als ouders. Het is heel mooi. Hij staat er relaxed in. Hij wil gewoon lekker voetballen. Het is een onwijs leuke gozer die gewoon plezier wil hebben", doelt hij op de lange bevestiging van de transfer.

"Ajax is zijn droomclub. Dit was voor hem de absolute droomdag en dat kon je ook aan hem zien. Hij straalde van oor tot oor. Er zijn nog veel mensen bij de club die er in mijn tijd ook waren. Hopelijk zorgen ze ervoor dat mijn zoon net zo'n carrière krijgt als ik", vertelt Van der Vaart over de overstap. Hij heeft Ajax overtuigd hem een jaartje op te leiden. Hij speelt ook pas drie jaar bij een profclub. Hij maakt hele grote stappen de laatste jaren, maar er moet nog heel veel verbeterd worden." 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers