Ten Hag baalt van situatie bij Ajax: "Ik vind het heel vervelend dat dit gebeurt"

Erik ten Hag heeft gereageerd op de huidige gang van zaken bij Ajax. De manager van Manchester United, die voor het tijdperk-Schreuder ruim vier jaar aan het roer stond in Amsterdam, vindt het 'heel vervelend' hoe het op dit moment allemaal loopt.

"Ik heb daar 4,5 jaar gewerkt, op een hele goede manier. Ik vind het heel vervelend dat dit gebeurt", zei Ten Hag zaterdagavond na afloop van het gewonnen FA Cup-duel met Reading (3-1) bij Ziggo Sport. "Zeker voor de spelers, het zijn goede spelers".

De huidige perikelen zijn volgens Ten Hag atypisch voor de club uit de hoofdstad. "Dit hoort niet bij Ajax, je hoopt niet dat dit uiteindelijk de uitkomst is", aldus de 52-jarige oefenmeester, die geen contact heeft gehad met Schreuder na diens ontslag.

Ten Hag ging ook nog in op het optreden van Wout Weghorst tegen Reading. De Nederlandse spits begon voor de vierde keer op rij in de basis. "Hij speelde uitstekend. Hij doet wat hij moet doen. Sleuren, trekken, in scoringspositie komen, van de week heeft hij ook gescoord. Hij laat de anderen ook beter voetballen, hij is slim en een goed aanspeelpunt. Zijn cv zegt genoeg. Overal waar hij geweest is, heeft hij geleverd, heeft hij gescoord".