Koeman gaat in op uitspraken Van Gaal en kiest keeper bij Oranje

Bondscoach Ronald Koeman heeft bij de NOS gereageerd op de uitspraken die Louis van Gaal deze week deed. De oud-bondscoach stelde dat 'Argentinie wereldkampioen moest worden' en dat 'het een vooropgezet spel was'. Daarnaast ging Koeman tijdens de persconferentie in op de keeperspositie bij het Nederlands elftal.

Hij vertelde dat Mark Flekken donderdag tijdens het EK-kwalificatieduel tegen Griekenland het doel zal verdedigen. "Ik kies voor hem omdat ik vind dat hij dat heeft verdiend op basis van een lange periode in vorm en fit zijn. Daarnaast zit hij al wat langer bij deze groep."

Verder ging Koeman in op de uitspraken van Van Gaal eerder deze week. De huidige bondscoach had dit niet zo gedaan. "Ik vind daar wel iets van. Alle commotie die je dan ook wel weer krijgt, ik zou het dan persoonlijk niet doen. Maar je moet iedere mening respecteren. Je kunt het niet onderbouwen, dan lijkt het me beter om het niet te zeggen. Ik was er niet bij met het WK en veel van de spelers van deze groep wel, die moeten daar dan ook weer op reageren. Dat hebben ze goed gedaan, kort en duidelijk. Maar nogmaal, iedereen mag zijn mening hebben."