Van der Vaart eist basisplaats voor jongeling: "Zo'n talent hebben we lang niet gehad bij Oranje"

Als het aan Rafael van der Vaart ligt, staat Xavi Simons in de basis bij het Nederlands elftal. In zijn column voor De Telegraaf stelt de voormalig speler van Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur dat de PSV'er 'uitzonderlijk talent' bezit en dat bondscoach Ronald Koeman hem altijd moet opstellen.

"We hebben bij Nederland een absolute top-defensie, maar we missen op het moment een echte uitzonderlijke speler", zo stelt Van der Vaart. "Ik denk dat Simons de potentie heeft om die speler te worden. Er wordt soms lacherig gedaan als ik dat zeg, omdat hij pas 19 jaar is, maar moeten we hem dan twee jaar op de bank houden? Juist nu moet je hem die ervaring geven, daar gaan we later profijt van hebben. Het talent dat hij bezit en straks nog meer komt bovendrijven, hebben we al heel lang niet gehad bij Oranje. Dat moeten we koesteren."

Ook is de analist fan van Memphis Depay: "Als hij in vorm is, heb je al 50 procent van de problemen bij het Nederlands elftal opgelost. Dan moet hij wel de juiste spelers om zich heen hebben", zo eindigt Van der Vaart.

Feyenoord-doelman vertrekt