Berghuis reageert op kritiek: "Ik denk onterecht"

Ajax zegevierde zondagmiddag in eigen huis met 4-1 tegen RKC Waalwijk en na afloop verscheen Steven Berghuis voor de camera van ESPN. Daar ging hij in op de inkomende transfer van Jordan Henderson en kon de aanvaller het ook niet laten om zijn eigen aanzien te benoemen.

"Heel goed", doelt hij op het aantrekken van de Engelsman. "Hij heeft heel veel meegemaakt en weet wat ervoor nodig is om prijzen te winnen. Hopelijk kan hij een puzzelstukje zijn om ons verder te brengen. Hij kan dat natuurlijk niet alleen, dus wij zullen hem moeten helpen en hij ons. Ik denk dat we zijn ervaring goed kunnen gebruiken", maakt de Ajacied kenbaar.

De nationale media en analisten zijn van mening dat de houding van hem en aanvoerder Steven Bergwijn niet goed zijn, maar aan die berichtgeving wil Berghuis direct een einde maken. "Iedereen kijkt veel naar mij en Bergwijn. Ik denk onterecht. Als je twee van de beste spelers in de Eredivisie hebt, dan moet je ze eerder koesteren dan andersom." Vervolgens werd hem gevraagd of hij het niet als compliment ziet, maar ook dat ziet 32-jarige Apeldoorner anders.

"Dat weet ik niet... Hij en ik zijn wie wij zijn. Wij zijn aanvallers, moeten creatief zijn en creëren. Wij kunnen niet bezig zijn met wat er allemaal achter ons gebeurt. Bergwijn en ik moeten in de posities aan de bal komen, waarin we het kunnen gaan doen. Het zou gek zijn als het probleem bij mij en Bergwijn ligt", zegt de 46-voudig Oranje-international tot slot.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers