Zo zien de play-offs om Europees voetbal eruit

Het eredivisieseizoen nadert zijn einde. Toch maken een aantal teams zich op voor de play-offs. Hier lees je alles over de strijd om Europees voetbal.

Deelnemers

In eerste instantie zouden de nummers vier tot en met zeven van de Eredivisie deelnemen aan het seizoenstoetje. Door bekerwinst van Ajax, gaan de play-offs dit jaar tussen de nummers vijf tot en met acht van de Eredivisie.

Met nog twee speelrondes voor de boeg, liggen Feyenoord, FC Utrecht, FC Groningen en Sparta Rotterdam op koers om deel te nemen aan de play-offs, maar er is nog niets beslist gezien de huidige stand.

Huidige stand in de Eredivisie (TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Speelschema

Dit seizoen gaan de play-offs - zowel om Europees voetbal als promotie/degradatie - over één wedstrijd vanwege het overvolle programma. Het hoogstgeplaatste team speelt in eigen huis. 

De nummers vijf en acht en de nummers zes en zeven staan in de halve finale tegenover elkaar. Dat zou betekenen dat Feyenoord een thuiswedstrijd speelt tegen stadsgenoot Sparta Rotterdam en dat FC Groningen op bezoek gaat bij FC Utrecht. 

Speeldata

De twee halve finales - onder voorbehoud - worden gespeeld op woensdag 19 mei. FC Utrecht - FC Groningen gaat om 18.45 uur van start, terwijl Feyenoord - Sparta om 21.00 uur begint. De finale vindt plaats op zaterdag 22 mei en staat gepland om 20.00 uur.

Als Feyenoord wint van Sparta Rotterdam, speelt de winnaar van FC Utrecht - FC Groningen een uitwedstrijd in de finale. In het geval dat Sparta de finale bereikt, is de winnaar van Utrecht - Groningen de thuisspelende club in de eindstrijd.

Speeldata play-offs (TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Inzet

De winnaar van de play-offs mag zich bewijzen in de tweede voorronde van de Europa Conference League. De Nederlandse vertegenwoordiger moet drie rondes overleven om het hoofdtoernooi van de gloednieuwe competitie te bereiken. 

LEES OOK: Dit is het resterende programma van de degradatiekandidaten

LEES OOK: Zo zien de play-offs om Europees voetbal eruit

Uitleg Conference League, programma, speeldata