Van der Vaart tipt PSV'er: "Hij moet niet gaan"

PSV wist op bezoek bij RC Lens niet te winnen en is daardoor nog altijd nummer laatst in de groep met Arsenal en Sevilla. Joey Veerman leek in de beginfase van het seizoen één van de uitblinkers te worden, maar in de UEFA Champions League gaat het nog stroef.

Rafael van der Vaart is een groot fan van de Volendamse middenvelder, maar ziet ook dat zijn landgenoot het enorm zwaar heeft op het hoogste niveau. "Ik ben echt van de fanclub. Ik vind het een geweldige speler. Maar helaas voor hem PSV-niveau, denk ik. Hij moet niet weggaan", aldus de analist bij Ziggo Sport. Veerman zelf gaf na de wedstrijd al direct aan dat hij het Philips Stadion zeker niet als eindstation ziet.

Ook Marco van Basten is fan van de nummer 23 van PSV, maar noemt wel een verbeterpunt.  "Aan de bal vind ik hem wel echt goed. Dat is een positief iets. Maar als ze de bal niet hebben, dan heb je wel iets negatiefs. Hij is niet snel. Hij verliest ook wel eens een bal. Je moet weten wanneer je de bal niet mag verliezen. Daarin is hij soms nog een beetje te speels", vult hij zijn collega aan.

Niet iedereen is kritisch op de Oranje-international, want Youri Mulder is wél enorm enthousiast. "Ik vond hem bij het Nederlands elftal ook goed. Waar je met Frenkie de Jong wel eens denkt: speel 'm nou eerder af. Die gaat dan eerst nog dribbelen. Maar Veerman maakt het spel echt snel."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers