Jordan Teze bevestigt interesse van Europese grootmacht

Jordan Teze heeft zich onder leiding van Peter Bosz enorm goed ontwikkeld en inmiddels is de verdediger uitgegroeid tot vaste waarde in de PSV-defensie. De Nederlander is te gast bij Kick 't Met, een programma van Ziggo Sport, en vertelt over interesse uit het buitenland.

Er gingen al eerder geruchten over interesse van Paris Saint-Germain en de vleugelverdediger heeft dat bevestigd in het programma. "Uiteindelijk werd PSG niet concreet met een bod. Het was misschien iets meer dan informeren, maar ze hebben bijvoorbeeld geen tien of vijftien miljoen euro geboden", aldus de man die niet op zijn favoriete positie speelt in Brabant.

In eerdere interviews gaf hij namelijk aan dat een plek in de as van de defensie zijn voorkeur geniet, maar op rechtsachter speelde de 24-jarige Groninger al zijn vijftien wedstrijden dit seizoen. Hij stond niet negatief tegenover een overstap, maar vindt speelminuten enorm belangrijk. "Dan weet je sowieso dat je minimale speeltijd krijgt. Dan is een salaris van vijf, zes, zeven miljoen leuk, maar je wordt niet gelukkig als je niet speelt", doelt hij op een eventuele overstap naar de kampioen van Frankrijk.

Peter Bosz, oefenmeester van de Eindhovenaren, is ook enorm tevreden met de prestaties van Teze. "Ik heb nog nooit met een speler gewerkt die zo'n pass het middenveld in heeft. Hij kan de linies doorkruisen. Hij ziet dat en heeft ook de techniek om die pass te geven. Omdat ik het liefst met diagonale ballen werk, is het ideaal voor hem om vanaf rechtsback die passes te geven", zei de oefenmeester eerder. Het is niet bekend of PSG nog steeds geïnteresseerd is in de Nederlander.