Deze speler van Engeland heeft in de finale geen moeite met Spaans

In de EK-finale tussen Spanje en Engeland staat er naar alle waarschijnlijkheid één speler op het veld namens de Engelsen die in de Spaanse La Liga voetbalt. Jude Bellingham gaat het opnemen tegen bekenden uit Spanje.

De enige La Liga-speler bij Engeland

Jude Bellingham is een 21-jarige middenvelder die van Borussia Dortmund naar Real Madrid is gegaan voor 103 miljoen euro in de zomer van 2023. Hij werd bij Dortmund al beschouwd als een enorm talent en in zijn debuut seizoen voor Real Madrid trok hij deze lijn door. Bellingham speelde namelijk 28 wedstrijden in La Liga en scoorde negentien keer en had daarbij ook nog eens zes assists achter zijn naam staan.

Bellingham won in zijn eerste jaar met Madrid de competitie, Supercopa én Champions League. Voor Engeland is de aanvaller ook onmisbaar, hij speelde tot nu toe elke wedstrijd. Het eerste EK-doelpunt voor de Engelsen kwam van Bellingham tegen Servië. Tegen Slowakije in de achtste finale had de middenvelder een heldenrol. De Engelse ploeg stond tot de 95e minuut 0-1 achter, tot Bellingham een fenomenale omhaal maakte en de stand gelijk bracht.

Ploeggenoten die Bellingham in de finale tegen kan komen

In de finale tegen Spanje kan Bellingham drie bekenden tegenkomen; Daniel Carvajal, Nacho Fernández en Joselu. Carvajal is momenteel nog steeds teamgenoot van Bellingham bij Madrid. De andere twee heren hebben ondertussen getekend voor een nieuwe club, maar speelden afgelopen seizoen met Bellingham bij Real Madrid.

Engelse spelers met een verleden in La Liga

Van de 26 namen die Gareth Southgate heeft meegenomen spelen er momenteel 24 in de Premier League en heeft één speler een verleden in La Liga. Dat is verdediger Kieran Trippier, hij speelde drie seizoenen bij Atlético Madrid. Inmiddels is de 33-jarige rechtsachter terug in de Premier League en speelt bij Newcastle United.  

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers