Tom Egbers spreekt: ‘Laat mij na vier decenia niet bij grofvuil zetten’

Tom Egbers raakte eerder in opspraak nadat bekend werd dat hij zich misdragen zou hebben bij de redactie van NOS Sport. Hij zou onder andere collega’s hebben getreiterd en een vrouwelijke collega, waarmee hij een affaire had, hebben uitgescholden. Dat hij de vrouw heeft uitgescholden, erkent hij nu.

Egbers zal de komende maanden niet werken voor de NOS na het grote verhaal van De Volkskrant. Aan tafel bij Khalid & Sophie reageert Egbers nu voor het eerst op de situatie. Hij vertelt dat het niet goed met hem gaat. "Je slaapt slecht. Niet, eigenlijk. Je bent verteerd door verdriet, over wat er nu gebeurt. Zo ervaar ik het. Er zijn op de redactie bij Studio Sport veel mensen die óók zo verdrietig zijn." Egbers ontkent de vrouw met wie hij een affaire had te hebben bedreigd.

Egbers liet ook weten dat hij niet de man is als wie hij nu wordt afgeschilderd. “Het raakt me. Ik wil iedereen recht in de ogen kunnen kijken. En ik wil met iedereen in gesprek die zich door mij onveilig heeft gevoeld. Maar ik laat mij na vier decennia niet bij het grofvuil zetten. Dat laat ik niet zomaar gebeuren.”