Haller zou goed bevriende Ajacied graag naar Dortmund zien komen

Als het Sebastien Haller ligt, dan komt Edson Álvarez deze zomer naar Borussia Dortmund. De twee zijn goed bevriend en de Ivoriaanse spits ziet een hereniging met de Mexicaanse middenvelder zeker zitten, zo meldt journalist Florian Plettenberg van Sky Deutschland.

Haller zou Álvarez hoogstpersoonlijk hebben aanbevolen bij de clubleiding van Dortmund. Daarnaast zou de spits ook met zijn oud-teamgenoot bij Ajax gesproken hebben om hem van een transfer te overtuigen. Volgens Plettenberg hebben de club en de Mexicaan nog geen mondeling akkoord, al zijn er wel (positieve) gesprekken gevoerd.

Dortmund zou op poleposition liggen om Álvarez aan te trekken. De Duitsers staan op het punt de Bundesliga te winnen. Met nog een speelronde te gaan verdedigt de club een voorsprong van twee punten op Bayern München. Het doelsaldo van 'der Rekordmeister' is beter en aan een gelijkspel heeft Dortmund dus waarschijnlijk niet genoeg om zich kampioen van Duitsland te noemen. De laatste keer dat dat gebeurde was in 2012.