Gullit pleit voor Timber in Oranje: "Zo'n type is ook wel nodig"

Ruud Gullit hoopt dat Ronald Koeman in de toekomst een kans geeft aan Quinten Timber. De Feyenoord-middenvelder speelde een goede wedstrijd tegen Almere City FC en in gesprek met De Telegraaf vertelt de huidige analist dat Oranje een type als Timber mist op dit moment.

De oud-international hoopt sowieso dat de huidige bondscoach van het Nederlands elftal zijn keuzes opnieuw af gaat wegen. "Aanvoerder Virgil van Dijk zit in een moeilijke periode en kreeg een rode kaart tegen Newcastle United. Een Van Dijk in topvorm was dat niet overkomen. Matthijs de Ligt zat zelfs op de bank bij Bayern München. Koeman zal op zoek moeten naar het beste elftal en niet zozeer naar een verzameling van de beste spelers. Alleen ontbreekt hem de tijd om zaken uit te proberen", zegt hij.

Hij pleit voor vernieuwing en daardoor oppert hij Timber. "Ik ben benieuwd naar zijn keuzes", doelt hij op de definitieve selectie voor de komende interlands. "Ook voor het middenveld. Bij Feyenoord - Almere City zag ik eindelijk weer eens een middenvelder die niet automatisch alles kaatst, maar durfde open te draaien. Timber dwong de tegenstander daarmee een keus te maken en creëerde zo een man-meer-situatie. Dat zie je bij Oranje te weinig. Zo’n type is ook wel nodig. Het is altijd kaatsen, kaatsen, kaatsen in plaats van opendraaien."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers