Vink denkt dat aanstelling Bosz verandering betekent voor PSV'er: "Ideaal als pinchhitter"

Marciano Vink denkt dat de aanstelling van Peter Bosz als hoofdtrainer van PSV vervelende gevolgen kan gaan hebben voor aanvoerder Luuk de Jong. De analist is van mening dat hij het moet stellen met een basisplaats komend seizoen.

"In de spits wil Bosz iemand hebben die kan sleuren, afjagen én goed voor de goal is. Ik las dat ze met Ricardo Pepi bezig zijn. Die zou dat kunnen bijvoorbeeld", zo begint hij bij ESPN. "Hij zou een ideale rol kunnen vervullen als pinchhitter", oordeelt hij. Ook Johan Bakayoko kan het moeilijk gaan krijgen. "Aan de rechterkant moet je misschien ook nog wel een concurrent halen."

De laatste linie is volgens Vink de absolute prioriteit deze zomer. Het vertrek van huurling Jarrad Branthwaite betekent een probleem in de as van de verdediging. "Daar moet iemand staan met snelheid die bij voorkeur ook nog de bal naar dezelfde kleur kan spelen. Daar moet dus écht nog iemand bij. Op zich hebben ze met Jordan Teze iemand met snelheid en komt Shurandy Sambo als rechtsback terug om vol voor zijn kansen te gaan. Dan heb je dus in het centrum alleen nog een goede voetballer nodig", aldus Vink.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers