Heitinga hielp Alvarez en Kudus naar de uitgang: "Hij vertelde ons over hun vertrekwens"

John Heitinga heeft een grote rol gespeeld in de overstap van Edson Alvarez en Mohammed Kudus naar West Ham United. David Moyes, hoofdtrainer van The Hammers, heeft een inkijkje gegeven in de totstandkoming van de transfers. Heitinga, nu assistent van Moyes, bood de oud-Ajacieden zowat aan in Londen.

In gesprek met The Evening Standard vertelt David Moyes dat hij veel gesprekken heeft gevoerd met John Heitinga, die hij een maand later als assistent-coach toevoegde aan de technische staf van The Hammers. “Ik heb gevraagd welke spelers van Ajax wellicht interessant zouden kunnen zijn”, vertelde Moyes, die Heitinga een aantal keer heeft gesproken over potentiële versterkingen vanuit Amsterdam. Door die gesprekken kwam Moyes er onder meer achter dat Alvarez graag wilde vertrekken bij Ajax, zo vertelt de coach.

Uiteindelijk kwamen beide Ajax-voetballers dus naar Engeland, waarbij Kudus het meeste indruk maakt op de Engelsman. “Mo is er klaar voor, daar twijfel ik niet aan. Ik denk dat hij er klaar voor was toen hij hier kwam, hij had geen wedstrijden of training nodig, dat had hij allemaal al gedaan. Hij is er klaar voor en wanneer we de juiste kansen en momenten zien, zullen we hem gebruiken."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers