Alles over Hélène Hendriks: Dit is haar vriend (FOTO'S)

Seksistische spreekkoren in het stadion, flauwe opmerkingen bij VI… Sportverslaggever Hélène Hendriks, geboren op 6 augustus 1980, vindt de reacties daarop vaak overspannen. "Er mag niets gezegd worden of het vrouwonvriendelijke etiket gaat erop.’" Hélène Hendriks werd geinterviewd door het katern Vrouw van De Telegraaf.

  • Naam: Hélène Hendriks
  • Geboren: 6 augustus 1980
  • Relatie: heeft een vriend
  • Bekend als: tv-presentatrice en sportverslaggeefster voor ESPN, RTL7, Veronica en de Champions League op SBS6.
  • Trouwplannen? "Als hij me vraagt"

Hélène Hendriks komt uit een enorm sportief gezin. Haar vader was gymleraar, twee zussen die hockeyden

„Ze zeiden gewoon: ’Wat je leuk vindt, moet je doen.’ Ik heb met mijn zussen jarenlang hockey gespeeld, maar ik tenniste en turnde ook fanatiek. En ik volgde eigenlijk alle sporten wel. Later is mijn werk zich wat meer gaan toespitsen op voetbal. Maar ik heb ook veel programma’s met kickboksen en tennis gedaan, en de Olympische Spelen.”

Het verhaal gaat dat Hendriks door een pinkblessure is gestopt met hockey en tv-werk is gaan doen…

„Dat klopt niet helemaal, hoor. Ik was 29 en deed al wat tv-werk. Ik wilde graag meer die kant op, maar hockey en tv waren beide altijd in het weekend. Ik moest dus een keuze maken.”

Sportleraar

„Ik ben van origine leraar lichamelijke opvoeding. Vijf jaar heb ik lesgegeven op het CIOS, maar dat wilde ik niet meer. Al die administratieve rompslomp en vergaderingen, dat trok me echt niet. Ik was tijdens mijn sportcarrière al het zijpad richting televisie ingeslagen, dus daar ben ik me verder op gaan focussen.”

Een vrouw in een mannenwereld

"Een paar jaar geleden zongen ze nog weleens als ik in een stadion stond: ‘Daar moet een piemel in.’ Anderen vonden dat shocking, maar mij kon dat niet zoveel schelen. Ik haal m’n schouders op en denk: ach, dat hoort erbij. Ik vind dat we wat dat betreft in een best wel overspannen wereld leven. Er mag niets gezegd worden of het vrouwonvriendelijke etiket gaat erop. Als het stelselmatig seksisme is, is het een ander verhaal, maar vrouwen zijn wel heel snel gekwetst tegenwoordig. Dat vind ik weleens jammer.”

Hendriks kreeg wel eens berichtjes van voetballers die meer van haar wilden...

 „Ach ja, dat is denk ik op alle plekken waar mannen en vrouwen samenwerken aan de orde. Tuurlijk probeerden ze weleens wat. Nou ja, doe je best.”

Favoriete kleding....

"Ik hou van stoere, sportieve, strakke kleding. Daar voel ik me het prettigst in. En vrouwelijk. Maar je zult mij niet snel in een lange jurk zien. Bij andere vrouwen vind ik het prachtig staan, maar dan ben ik niet mezelf."

Is Hélène Hendriks vrijgezel?

„Daar wil ik het niet over hebben, anders had ik dat allang op Instagram geknald of zo. En ik ben ook niet lesbisch, dat vragen blijkbaar ook veel mensen zich af. Niemand hoeft zich zorgen te maken over mijn liefdesleven. De mensen in mijn omgeving weten precies hoe mijn leven eruitziet. Daar laat ik het graag bij.” 

Inmiddels weten we sinds april 2024: Hélène Hendriks heeft een vriend luisterend naar de naam Frans Vinju

Foto's vriend van Helene Hendriks, Frans Vinju

Dit foto is afkomstig uit een Youtube video van 2015

Heeft Hendriks nog een kinderwens?

„Nee, ik vind mijn leven goed zoals het is. Maar ik geniet enorm van de kindjes om me heen. Ik ben echt zo’n suikertante die ze ontzettend verwent."

Seksueel grensoverschrijdend gedrag

Feyenoord-doelman vertrekt