'Hélène Hendriks had een geheime relatie met NOS-verslaggever Joep Schreuder'

Volgens entertainmentblad Story zouden FOX Sports (tegenwoordig ESPN)-presentatrice Hélène Hendriks en NOS-verslaggever Joep Schreuder een relatie met elkaar hebben gehad. De Story maakt het nog bonter: het blad insinueert dat zij haar voetbalbaan te danken heeft Schreuder. Beiden hebben bij Story ook al gereageerd.

Video

Pink

Als hockeyster van Push krijgt Helene Hendriks bij een strafcorner van tegenstander Kampong de bal zo hard tegen haar pink dat het topje van de vinger eraf vloog. Joep Schreuder kwam destijds namens Studio Sport op ziekenbezoek en vroeg na haar te hebben geïnterviewd of Hendriks voor NAC TV wilde komen werken. Het was het begin van haar journalistieke loopbaan.

NAC TV

"Hij had een lokale, commerciële tv-zender en zocht iemand voor NAC TV", vertelde Hendriks daar later over tegenover Metronieuws. "Dat ging ik een dag per week doen, verder bleef ik gewoon lesgeven en hockeyen. Maar ik wilde wel iets anders, dus zei ik ja tegen Joep." 

Omroep Brabant

"Om elke dag aan de slag te gaan in de tv-wereld heb ik mezelf dagen en nachten aangeleerd hoe ik video’s moet monteren. Daardoor kwam ik terecht bij RaboSportTV en ging ik de wereld over naar grote toernooien in het hockey, wielrennen en paardrijden. Daarna heb ik Omroep Brabant gebeld om te zeggen dat ik daar kwam werken. Haha, beetje bluffen."

Johan Derksen

Inmiddels is Hendriks niet meer weg te denken van tv. Doet ze bij SBS6 onder andere de presentatie van de Champions League-programma's, waar ook Veronica Inside-analisten Johan Derksen en Wim Kieft geregeld aanschuiven en is ze verslaggever bij ESPN. Maakte ze met Wilfred Genee een programma Café Hendriks en Genee en werd ze door Derksen en Van der Gijp naar voren geschoven als opvolger van Genee bij Veronica Inside toen de mannen weer eens ruzie hadden.

Stalker

Johan Derksen is fan van Helene Hendriks, zoals ze er velen heeft. En met sommige is ze niet zo blij. Zo hard ze jaren last van een stalker. "Ik heb lange tijd een stalker gehad. Via verschillende prepaid-telefoons stuurde hij berichtjes en hij was vaak in stadions aanwezig om foto’s te maken, terwijl ik aan het werk was. Ik heb er echt mee gezeten, want op een gegeven moment werd ik achtervolgd toen ik vanaf het stadion terug naar mijn huis in Breda reed. Soms stond hij drie keer per dag in mijn straat. Dat was heel freaky. Op een dag wilde ik hem in de auto afschudden en toen kreeg ik bijna een ongeluk."

helene hendriks stalker vriend

Heeft Helene Hendriks een vriend?

Of ze een relatie heeft, daar wil Helene niets over kwijt. Haar privé-leven houdt ze geheim, al doen sommige journalisten pogingen om te ontdekken hoe het nou eigenlijk zit.