Steven Berghuis doet boekje open over transfer: "Er zijn best veel geïnteresseerde clubs"

Wat gaat er deze zomer met Steven Berghuis gebeuren? De aanvoerder van de Rotterdammers is voor vier miljoen euro op te halen, heeft nog een contract voor één seizoen en is voorlopig niet van plan om te verlengen. Wél laat hij in gesprek met De Telegraaf weten kieskeurig te zijn, want Berghuis verlaat Feyenoord niet voor de eerste de beste club.

"De besprekingen met Feyenoord over een nieuw contract staan on hold en ik heb gezegd dat ik me op het EK wil richten. Daar hebben de club en ik ook een heel eerlijke en open communicatie over. Er zijn al best wel veel clubs geweest, waarvoor ik Feyenoord niet ga verlaten. De rest heb ik tot na het EK geparkeerd."

'Tijdens EK op Oranje focussen'

Berghuis is zeker niet de enige Oranje-international die mogelijk een mooie transfer maakt, want onder anderen Memphis Depay (FC Barcelona) en Georginio Wijnaldum (PSG) staan voor een fraaie overstap. Laatstgenoemde heeft het trainingskamp van Oranje kortstondig verlaten om zijn transfer af te ronden. Frank de Boer hoopt dat zijn spelers zich tijdens het EK écht op Oranje focussen: "Het is vrij lastig om te zeggen tot wanneer ze daarmee bezig mogen zijn. Het liefst heb je natuurlijk dat alles voor het toernooi al is geregeld, maar in het voetbal hebben de transfers vaak pas op het laatste moment plaats. Het zou lekker zijn als de spelers zeggen: tijdens het toernooi wil ik me daar niet mee bezighouden, laat ik alles over aan mijn zaakwaarnemer en na het EK richt ik mijn aandacht dáárop."

steven berghuis over transfer, oranje en feyenoord

Ook interessant