Rondje langs de velden: de uitslagen op de tiende dag van het EK

De eindstand in groep A is bekend: Duitsland gaat er met de groepswinst vandoor, terwijl Zwitserland de tweede plek pakt. Hongarije eindigt op een derde plek en ziet Schotland afdruipen met een teleurstellende vierde plaats.

Duitsland in slot naast Zwitserland

Zwitserland pakte een verrassende voorsprong tegen Duitsland dankzij een doelpunt van Dan Ndoye. Lang leek het er op dat de Zwitsers de drie punten binnen zouden halen, totdat Niclas Füllkrug in het slot toesloeg. Niclas Füllkrug scoorde zijn 13e doelpunt in zijn 19e wedstrijd voor Duitsland. Hij scoorde vier van zijn laatste vijf doelpunten voor Duitsland nadat hij als invaller werd gebracht, inclusief zijn laatste drie doelpunten.

Hongarije in extremis langs Schotland

Schotland leek derde te gaan eindigen, tot Kevin Csoboth na 99 minuten en 32 seconden de laatste winnaar in een EK-wedstrijd (in reguliere speeltijd) binnenschoot. In minuut 67 kwam de Hongaarse spits Barnabas Varga hard in botsing met de Schotse doelman Angus Gunn. De aanvaller bleef liggen en moest minutenlang verzorgd worden voor hij afgevoerd werd met een brancard. Na de wedstrijd kwam de Hongaarse voetbalbond met een update: "Zijn toestand is stabiel".

Feyenoord-doelman vertrekt