Ueda vastberaden: "Ik sta op een positie waar je doelpunten moet maken:

Asaye Ueda is de nieuwe aanwinst van Feyenoord en de Japanner is door aan bedrag van negen miljoen euro de recordaankoop van de Rotterdammers. De spits is blij om in Rotterdam-Zuid te zijn en kijkt er enorm naar uit om doelpunten te gaan maken in De Kuip.

Het was voor Ueda geen twijfel om de stap van Cercle Brugge naar Feyenoord te maken, zo laat hij weten in gesprek met de clubkanalen. "Ik wilde naar Feyenoord omdat ik in de Champions League wil spelen en omdat Shinji Ono en Riy Miyaichi ook voor Feyenoord hebben gespeeld. Ik sta op een positie waar je doelpunten moet maken, dus ik probeer altijd na te denken over hoe ik kan scoren."

Hij begint als back-up van scherpschutter Santiago Giménez en met de komst van de Japanner lijkt Feyenoord alvast voor te sorteren op het vertrek van de Mexicaan volgend jaar. "Ik wil me één of twee stappen hoger ontwikkelen dan nu. En ik zal proberen om zo snel mogelijk aan de nieuwe omgeving te wennen, zodat ik ook mijn kwaliteiten kan verbeteren. Ik zag Shinji Ono spelen toen ik jonger was. Ik weet dat Feyenoord gepassioneerde supporters heeft, ik kijk er dus naar uit om voor ze te spelen."

"Ik hoop dat ik kan uitgroeien tot een betere speler en hier mijn carrière kan opbouwen, dus hou me maar in de gaten", besluit Ueda vastberaden.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers