'Boekje open over rel bij Oranje Onder 19: Zo kwamen de vrouwen op de hotelkamer terecht...'

Oranje Onder 19-bondscoach Bert Konterman stuurde deze week vijf spelers weg nadat er twee vrouwen waren gespot op de hotelkamer van één van de spelers. Ar’jany Martha, Naci Ünüvar, Rio Hillen (allen Ajax), Mimeirhel Benita (Feyenoord) en Xavi Simons (Paris Saint-Germain) moesten vertrekken en Mike Verweij heeft in de podcast Kick-off van De Telegraaf meer informatie over de situatie.

Want hoe kwamen de vrouwen ineens bij de spelers op de hotelkamer terecht? Volgens Verweij waren het Benita (Feyenoord) en Martha (Ajax) die de dames uitnodigden: "Ze zaten in Katwijk in een hotel. Er kwamen twee bloedmooie meiden voorbijlopen en die werden door Benita en Martha toegesproken vanaf het balkon. Die vroegen of ze naar de kamer kwamen. Dat wilden ze niet, totdat het 'klop, klop' op de deur was. Toen stonden ze tóch in de kamer."

Het verhaal ging dat Ünüvar, Hillen en Simons niet in de hotelkamer waren geweest en ten onrechte werden weggestuurd, maar volgens Verweij is dit niet waar: "Toen de muziek harder ging, kwamen die andere spelers ook naar de kamer. Of ze toen zijn gaan ganzenborden? Nou, tot ganzenborden is het niet eens gekomen, want toen stond de teammanager al in de kamer en moesten ze bij Konterman komen. Toen was het afgelopen."

Feyenoord-doelman vertrekt