Teze wil niet meer naar oude positie: "Ik zie mezelf als centrale verdediger"

Jordan Teze blikt in gesprek met PSV TV terug op de eerste weken onder Peter Bosz en zijn rol binnen het elftal van de Eindhovenaren. De Nederlander speelde een tijdje als rechtervleugelverdediger, maar zijn voorkeur ligt toch écht in de as van de defensie.

Vorig seizoen speelde Teze een tijdje op de vleugel, maar veel mensen denken dat een andere positie beter bij hem past. "Ik zie mezelf als centrale verdediger. Hoe het eruit gaat zien? Ik denk dat hij (Bosz, red.) mij op centraal gaat houden. Je weet maar nooit, misschien heeft hij over vier of vijf wedstrijden andere plannen, maar hoe het er nu uitziet is het gewoon centraal. Dat is mijn favoriete positie en waar ik mij het meest comfortabel bij voel", zegt hij.

Dat vraagt echter wel iets van het fysiek van de PSV'er. "Er is meer intensiteit. Je speelt hoger op het veld en met meer ruimte in de rug en dat is wel iets wat mij ligt." Over de komende weken is Teze ook heel stellig, doelend op de voorronde van de Champions League en de Johan Cruijff Schaal. "Wat wij willen is de Johan Cruijff Schaal winnen en de groepsfase van de Champions League. Twee keer heb ik dat op een haar na gemist, maar dit jaar wil ik het echt gaan doen", besluit hij.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers