'Ajax komt in zoektocht naar middenvelder uit bij FC Barcelona'

Ajax lijkt zich voor te kunnen bereiden op een turbulente zomer. Een aantal spelers zaten namelijk vorige zomer al tegen een vertrek aan, maar ook deze zomer wordt voldoende werk verwacht voor de clubleiding van de Amsterdammers. Volgens Spaanse media hebben zij het oog laten vallen op Pablo Torre van FC Barcelona.

De twintigjarige middenvelder krijgt nauwelijks speelminuten bij de Catalanen en daardoor mikken de Spanjaarden op een verhuurperiode. Er is echter meer interesse voor Torre, want ook Rangers FC, Celta de Vigo, Osasuna en Club Brugge volgen de ontwikkelingen rondom het grote talent. Er zijn intern twijfels over de toekomst van het Ajax-target.

Voorzitter Joan Laporta wil hem namelijk definitief gaan verkopen, want hij wil de financiële ellende bij FC Barcelona zo snel als mogelijk oplossen. Zij hebben namelijk te horen gekregen dat de club geen spelers mag aantrekken deze zomer, mits zij een bezuiniging van 200 miljoen euro doorvoeren of dat geld aan uitgaande transfers hebben verkregen. Trainer Xavi gelooft wél in de kwaliteiten van de middenvelder en wil Torre behouden en gunt hem minuten bij een andere club. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers