Gestopte Van der Sar komt met uitleg: "Elf jaar Ajax is niet niks"

Edwin van der Sar stopt als algemeen directeur van Ajax. Dat was het nieuws van dinsdagochtend. Inmiddels heeft de oud-doelman uitleg gegeven bij zijn keuze om dit hoofdstuk van zijn carrière af te sluiten. 

"Het waren zware dagen", begint Van der Sar tegenover het clubkanaal van de Amsterdammers. "Elf jaar Ajax is niet niks. Ik heb een hoop meegemaakt. Mooie dingen, maar ook mindere zaken. Afgelopen weekend is dat tot een hoogtepunt gekomen, of een dieptepunt. Het is maar net hoe je dat bekijkt. Het is pittig, maar ik ben heel dankbaar dat ik dit elf jaar hier heb mogen doen. Daar kijk ik met heel veel plezier op terug."

Druk

"Het was een combinatie van factoren", antwoordt Van der Sar op de vraag waarom hij ermee stopt. "Het is niet één zaak die je kan noemen. De druk die je continu op je hebt, dan ben ik natuurlijk gewend vanuit mijn carrière als voetballer, maar genoeg is genoeg op een gegeven moment. Dan moet je ook naar jezelf kijken: kan je nog brengen wat je wil brengen of moet je andere mensen daar het voortouw in laten nemen?"