Steijn reageert eenmalig op uitspraken van Hooijdonk: "Niet alleen mij, maar ook mijn familie beschadigd"

Maurice Steijn heeft in gesprek met De Telegraaf eenmalig gereageerd op de aantijgingen van Pierre van Hoooijdonk, die hem een 'luie trainer' noemde en daarbij ook beschuldige van 'duistere dealtjes met bevriende makelaars'. 

Dit gebeurde op zondag 13 augustus en sindsdien is er veel gebeurd. Eerder deze week besloot de Ajax-trainer om samen met zijn advocaat, Jan Kabalt, rectificatie te eisen van de uitspraken en dat kon vóór woensdagmiddag 12:00. Pi-Air vroeg om uitstel, maar kreeg dat niet en kon vervolgens niet voldoen aan het gestelde ultimatum. Wat volgde was het aanspannen van een kortgeding, waarna de advcoaat van Van Hooijdonk liet weten dat een rectificatie onderweg was. Via de site van de NOS laat hij weten dat de uitspraken in het 'heat of the moment' gedaan zijn.

"Langs deze weg wil ik eenmalig kort reageren op de gebeurtenissen van afgelopen week", begint de Hagenees. "Ik ben afgelopen zondagavond, tijdens een uitzending van Studio Voetbal, vals beschuldigd door de heer Van Hooijdonk. Met zijn grensoverschrijdende gedrag heeft hij niet alleen mij beschadigd, maar ook mijn familie. De rectificatie die de heer Van Hooijdonk heeft gemaakt, is dan ook volkomen terecht. "Ik wil naast mijn familie en vrienden een ieder bedanken voor de steun die ik heb mogen ontvangen, in het bijzonder die van Ajax", besluit Steijn.

Een kortgeding is van de baan, dat kondigde de raadsman van de Ajax-trainer aan. Mocht de rectificatie niet hebben voldaan aan de wensen van de twee heren, was dat alsnog een mogelijkheid. Nu lijkt dat niet meer aan de orde en kunnen Steijn en Van Hooijdonk verder.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers