Van Hanegem is kritiek op Oranje-duo zat: ''Stoppen met concluderen dat zij de zwakke schakels zijn''

Nederland was vrijdagavond met 2-4 te sterk voor Duitsland. Donyell Malen, die debuteerde en gelijk scoorde, kreeg veel lof, maar er was ook de nodige kritiek. Denzel Dumfries en Marten de Roon kwamen er niet goed vanaf, maar oud-voetballer Willen van Hanegem is de kritiek wel zat op de twee internationals. ''Laten we alsjeblieft stoppen met concluderen dat Dumfries en De Roon de zwakke schakels zijn.''

Na een uur haalde Ronald Koeman de twee spelers naar de kant. “Dumfries kwam in Hamburg te vaak in situaties die hem niet liggen, maar die jongen heeft echt wel kwaliteiten. En De Roon had een paar keer slordig balverlies voor rust en dan ziet het er allemaal wat onbeholpen uit. Maar hij knokte zich terug in de wedstrijd”, scheef van Hanegem in zijn column voor het AD.

De twee werden in de 58e minuut naar de kant gehaald voor Davy Pröpper en Donyell Malen. Pröpper en Malen speelden in tegenstelling tot Dumfries en De Roon een uitstekende wedstrijd tegen Duitsland. “Mensen op televisie en in kranten vinden het mooi om dat tactische meesterzetten te noemen. Onzin. Zoals ik het eigenlijk ook niet meer kan opbrengen om naar al die interviewtjes achteraf te luisteren. De vragen zijn zo dom, dat ik als speler al lang in de spelersbus was gaan zitten.” 

Van Hanegem is het zat dat iedereen lovend spreekt over sommige Oranje-spelers en andere spelers niet de erkenning krijgen die zij verdienen. “Over Georginio Wijnaldum hoorde ik na afloop maar weinig mensen. Misschien willen ze het niet zien of zien ze het gewoon niet. Maar de manier waarop hij Donyell Malen liet scoren was zo verfijnd. Het balletje net omhoog zodat de laatste Duitse verdediger kansloos was en zo dat Malen meteen kon schieten. En de laatste goal met die sprint van eigen helft, prachtig.”

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘LIVE! Duitsland - Nederland: Doelpunten, hoogtepunten en samenvatting #DUINED’

WTF-VIDEO! Duitse fans hebben geen idee wie Frenkie de Jong is: "Is dat Frank Rijkaard?"

VIDEO: Spelers Oranje als helden ontvangen na overwinning op Duitsland

Barcelona-fans trekken conclusie na optreden De Jong: Trainer Valverde moet weg

De Jong vond Nederland niet top, maar: "Al onze wedstrijden met Duitsland zijn spectaculair"

Duitsers herstellen 'pijnlijke' tekst: Vollgas last-minute veranderd in Volley

Aftermovie: Knokkend Oranje verslaat Duitsland na heerlijke tweede helft

Duitse kranten erg kritisch op nationale ploeg en Löw: "Na rust leek Oranje meer vastberaden"

VIDEO: Geniet nog een keer van Duitsland - Nederland (2-4), nu op muziek

Kranten lovend over Nederlands Elftal: "Oranje had meer inhoud, meer creativiteit en durfde"