Rondje langs de velden: de uitslagen op de dertiende dag van het EK

De dertiende speelronde was tevens de laatste van de groepsfase dit EK. Hiermee zijn alle achtste finales bekend. Groep E begon met gelijke punten en eindigde ook zo, in groep F nam Tsjechië het op tegen Turkije voor plaatsing en Portugal was al verzekerd van de eerste plek tegen Georgië. Bekijk hier de samenvattingen:

Slowakije en Roemenië delen de punten

In groep E begonnen alle vier de teams de laatste speelronde met drie punten, alles om nog voor te spelen dus. Slowakije opende de score door een doelpunt van Ondrej Duda in de 24e minuut. Roemenië kwam in de 37e minuut langszij door een treffer van Razvan Marin. Dit gelijkspel leverde Roemenië uiteindelijk groepswinst op en is de volgende tegenstander van Oranje.

België overtuigd niet tegen Oekraïne

De Rode Duivels moesten in poule E net als Slowakije en Roemenië nog strijden om plaatsing voor de achtste finales. Ondanks dat er negen keer op doel werd geschoten door beide ploegen bleven de goals uit. België verzekerde zich met dit gelijkspel van de tweede plek in de groep door middel van doelsaldo.

Tsjechië gaat ten onder met tien man

Het duel tussen Tsjechië en Turkije begon rampzalig voor de Tsjechen. Middenvelder Antonin Barak pakte in tien minuten tijd twee keer geel en kon toen met een rode kaart het veld na twintig minuten al verlaten. De stand bleef gelijk tot de rust maar na 51 minuten opende Hakan Calhanoglu de score voor de Turken. In minuut 66 maakte Tomas Soucek echter de gelijkmaker. Maar de turken scoorden diep in de blessuretijd de 1-2 en hiermee is Turkije door naar de volgende ronde en Tsjechië uitgeschakeld.

Georgië verrast en klopt Portugal

Portugal was voorafgaande aan het duel al verzekerd van groepswinst. Bondscoach Martinez zag daarom ook de gelegenheid te starten met een B-elftal. Zij bleken echter niet opgewassen tegen EK-debutant Georgië. Het won namelijk met 2-0 van de Portugezen en hiermee werd een ticket naar de achtste finale geboekt als een van de beste nummers drie. De sterspelers voor de Georgiërs Kvaratskhelia en Mikautadze waren trefzeker.