Geruchten over transfer Tadic nemen toe: 'Besiktas doet officieel voorstel'

De geruchten over een vertrek van Dusan Tadic bij Ajax nemen steeds grotere vormen aan. Yagiz Sabuncuoglu, een journalist van het Turkse medium Sports Digitale, laat via Twitter weten dat Besiktas de aanvoerder van Ajax een officiële aanbieding heeft gedaan.

Volgens Sabuncuoglu ligt er in Istanbul een tweejarig contract klaar voor Tadic, met een optie voor nog een jaar. Besiktas hoeft naar verluidt geen transfersom te betalen.

Het nieuws komt niet uit de lucht vallen. Afgelopen zondag meldde een andere Turkse journalist, Gökmen Özcan, dat de Serviër en zijn zaakwaarnemer met Ajax rond de tafel hebben gezeten om te praten over een contractontbinding.

Mocht Tadic daadwerkelijk vertrekken uit Amsterdam, dan komt er een einde aan een succesvolle samenwerking. In de zomer van 2018 maakte de aanvaller de overstap van Southampton naar Ajax. Sindsdien speelde hij 241 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor 105 doelpunten en 112 assists. Tadic beschikt nog over een contract tot medio 2027, waarvan één jaar als voetballer. Het is de bedoeling dat hij na zijn profcarrière aan Ajax verbonden blijft, als jeugdtrainer.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers