'KNVB dreigt Vitesse van proflicentie te beroven'

De KNVB is klaar met Vitesse. De voetbalbond wil uiterlijk 11 april duidelijkheid hebben over het stadion van de Arnhemmers. Als dit niet gebeurt dreigt de bond de proflicentie van Vitesse af te nemen. De voetbalclub is naar de rechter gestapt op er zo voor te zorgen dat er ook volgend seizoen gevoetbald mag worden in het GelreDome.

Vitesse ligt al langere tijd in de clinch met het GelreDome en Michael van de Kuit, de eigenaar van het stadion. In 2018 hebben de Arnhemmers het huurcontract met het stadion opgezegd, maar van een nieuwe overeenkomst is nog geen sprake.

Rumoer

Afgelopen tijd werd al duidelijk dat er nog altijd veel rumoer is in de hoofdstad van Gelderland. De beoogde nieuwe eigenaar van Vitesse, Coley Parry, zei dat beide partijen dichtbij een akkoord waren. Van de Kuit kwam daar later die dag op terug en zei dat 'het goed zou zijn als de investeerder, die zijn huiswerk naar eigen zeggen goed heeft gedaan, bij zichzelf te rade gaat.'

Vitesse staat momenteel maar drie punten boven de zestiende plaats, die een play-off voor promotie/degradatie betekent. Wanneer de KNVB met de meest extreme straf, het afnemen van de proflicentie, komt, zullen die play-offs niet meer nodig zijn. De spoedbehandeling wordt op 7 april afgehandeld in Arnhem. Op 11 april wil de KNVB dus duidelijkheid hebben.