Van der Vaart ziet toekomstig Oranje-international: "Ik hou van zijn techniek, dynamiek en spel met én zonder de bal"

Rafael van der Vaart is onder de indruk van het spel van Ludovit Reis. Hij is één van de uitblinkers bij het Duitse Hamburger SV, ook bekend als HSV, en de oud-international tipt bondscoach Ronald Koeman om zijn aandacht op de middenvelder te vestigen.

De 22-jarige voetballer maakte in de Eredivisie zijn minuten bij FC Groningen en verdiende vanuit het hoge noorden een transfer naar FC Barcelona, waarna hij via VfL Osnabrück bij HSV belandde. In de 2. Bundesliga valt hij in positieve zin op en dat laat Van der Vaart denken dat dit niet zijn plafond is. "Ik ben een grote fan van Ludovit. Hij is een geweldige voetballer. Ik hou van zijn techniek, de dynamiek en het spel met en zonder de bal. En met drie doelpunten is hij ook best gevaarlijk als middenvelder", zegt hij in gesprek met het Duitse BILD.

Het is echter nog geen optie voor de korte termijn denkt Van der Vaart. "Reis heeft alleen een kans voor het grote Oranje als hij in eerste divisie speelt. En het beste zou zijn bij HSV. De concurrentie is bij ons simpelweg te groot om als tweedeklasser bij Oranje te worden uitgenodigd. Koeman zou een kans kunnen zijn voor Reis", besluit hij.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers