Crisisoverleg in Amsterdam: Alfred Schreuder blijft aan als coach

Voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Feyenoord (1-1) vond er een stemming binnen de Ajax-selectie plaats over de technische staf, waar mental coach Joost Leenders de vraag stelde wie zich 'stoorde' aan de staf. Hierop stak de voltallige selectie haar hand op. De spelersraad, die de stemming had geïniteerd, besloot daarop 'het gevoel te parkeren' tot na De Klassieker. Volgens De Telegraaf vond er maandag, daags na het gelijkspel tegen Feyenoord, een crisisoverleg plaats, waarbij de uitkomst is dat Alfred Schreuder (vooralsnog) trainer van Ajax mag blijven.

De spelersraad, bestaande uit Davy Klaassen, Dusan Tadic, Steven Berghuis, Jurrien Timber en Edson Álvarez, had de vrijdag voor het beladen duel tegen Feyenoord de selectie bij elkaar geroepen. Tijdens deze bijeenkomst, waar Schreuder en zijn collega-stafleden niet bij aanwezig waren, vond er een stemming plaats. Tijdens deze bijeenkomst werd de vraag gesteld wie zich 'stoorde' aan de staf, waarop vrijwel de volledige selectie naar verluidt haar hand op stak. Het signaal vanuit de selectie werd 'geparkeerd' tot na De Klassieker. 

Schreuder overleeft crisisoverleg

Afgelopen maandag, daags na De Klassieker, vond er een crisisoverleg plaats. Hierin werd onder meer de toekomst van Schreuder besproken. De uitkomst van het crisisberaad is dat de coach van de Amsterdammers voorlopig mag aanblijven. Hierbij is de clubleiding te spreken over de veerkracht die het elftal heeft getoond in De Kuip en heeft het daarnaast vertrouwen in dat er twaalf punten worden gepakt de komende vier competitieduels. De clubleiding erkent daarnaast dat er beloftes niet zijn nagekomen.