Blom keert komend seizoen weer terug als scheidsrechter: "Eindelijk kan ik weer lekker fluiten"

Kevin Blom verdween plotseling uit het betaalde voetbal in Nederland en ineens was de leidsman van de radar verdwenen, maar de leidsman hoopt op korte termijn weer aan de slag te kunnen in de Eredivisie. De 49-jarige scheidsrechter kampte met long covid.

Vrijdag 7 juli maakte Blom zijn rentree bij het oefenduel tussen Sparta Rotterdam en VV Bergambacht. Het duel werd met 0-9 gewonnen door de Eredivisionist, maar na afloop was de leidsman vooral blij met zijn terugkeer op het veld. 'Ik heb een blessure gehad en heel veel last gehad van corona', legde de arbiter uit. 'Long covid, problemen met buik en darmen, echt klote allemaal. Ben ik een half jaar zoet mee geweest', vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Er volgde ook geen communicatie vanuit de KNVB, daardoor werd er volop gespeculeerd over de reden van zijn afwezigheid en ook Blom begreep daar niet veel van. "Dat vond ik zelf ook een beetje raar. Er was ook niet echt iemand die contact met me zocht. Het was zwaar, maar ik kijk vooruit. Eindelijk kan ik weer lekker fluiten. Twee tot drie maanden optrainen, en dan eind dit jaar hopelijk terugkeren in het betaald voetbal."

Feyenoord-doelman vertrekt