Hammarby-fans roepen op om massaal af te reizen naar Enschede én doen aangifte wegens racisme

FC Twente neemt het in de tweede voorronde vande UEFA Conference League op tegen het Zweedse Hammarby IF en de eerste wedstrijd van het tweeluik vindt plaats op 27 juli in De Grolsch Veste. Ondanks dat het duel nog ver weg is, zijn er nu al ontevreden fans uit Scandinavië.

Dinsdag ging de kaartverkoop voor de fans van Hammarby IF van start en binnen een half uur waren alle 1.500 beschikbare kaarten al de deur uit, maar dat betekent niet dat de supporters zonder ticket niet zullen afreizen naar Nederland. De harde kern van de club steunt namelijk de fans zonder kaart en roept op gewoon hun club achterna te reizen.

"De actieve groepen van Hammarby roepen daarom iedereen die geen ticket heeft op om toch naar Enschede te gaan. Wij zullen Bajen ter plekke steunen, of dat nu op de tribune is of in de kroegen eromheen. Samen zullen we er een onvergetelijke herinnering van maken, niet alleen voor de 1.500 gelukkige mensen op de tribune, maar voor iedereen die er ooit van heeft gedroomd om Hammarby IF in Europa te vertegenwoordigen. Alles voor Bajen, allemaal naar Enschede", luidt de oproep.

Boze fan

Om alsnog een ticket te bemachtigen, waren er een aantal supporters die een account aan hadden gemaakt bij FC Twente. Door een regeling in het systeem van de Tukkers konden alleen supporters met een clubkaart of een seizoenkaart een kaartje kopen en daardoor werd het de Zweedse fans onmogelijk gemaakt. Die regeling was tegen het zere been van een Hammarby-fan en hij deed aangifte wegens racisme. "Kom maar op FC Twente! Als we elkaar niet zien in het stadion, dan zien we elkaar wel in de rechtbank!", schreef hij op Twitter.

Feyenoord-doelman vertrekt