Dumfries hoopt op terugkeer in Nederland: "Die club zit echt in mijn hart"

Hij staat waarschijnlijk in de basis in de kwartfinale van de Champions League dinsdagavond, maar toch volgt hij de Eredivisie nog op de voet. Denzel Dumfries neemt het met Inter op tegen SL Benfica voor een plek bij de beste vier ploegen van Europa. Toch zit hij met zijn hoofd vaak nog bij een andere club.

"Ik heb ondertussen al best veel clubs en stadions gezien in Europa, maar een club als Sparta is speciaal", vertelt Dumfries op de website van de Rotterdammers. "Hoe mensen met elkaar omgaan, harmonieus, dat kenmerkt de club: het is een familie. Als speler kom je op de club en zie en spreek je iedereen, van schoonmakers tot medewerkers. Op de momenten dat ik terugkwam, als tegenstander of als toeschouwer, kreeg ik dat gevoel opnieuw. Sparta is voor mij als thuiskomen. Natuurlijk weet je nooit hoe een carrière loopt, maar ik hoop ooit terug te keren op Het Kasteel."

Genieten van Sparta

"Vanuit Italië volg ik Sparta op de voet. Natuurlijk kan ik niet altijd kijken, omdat het botst met mijn eigen duels, maar als ik kan zet ik de televisie aan om zoveel mogelijk te zien. Zoals elke Spartaan, geniet ik dit seizoen van de resultaten, maar ook regelmatig van het voetbal dat ze spelen. Het zou geweldig zijn als we Europa halen dit seizoen. Ik zeg expres 'we', want zo voelt dat voor mij: ik speel al zes jaar niet meer bij Sparta, maar ik blijf altijd Spartaan. Deze club is bijzonder voor mij, het zit echt in mijn hart", eindigt Dumfries zijn stuk.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers