Ecuador mag 'gewoon' tegen Oranje spelen op het WK

Ecuador blijft gewoon zeker van deelname aan het WK 2022 in Qatar. De Chileense voetbalbond had een zaak aangespannen bij de FIFA tegen Ecuador. Het voetballand zou volgens Chili een niet-speelgerechtigde speler hebben opgesteld tijdens de WK-kwalificatiereeks. Dat beroep is nu verworpen.

Chili beschuldigde Ecuador er van te spelen met een niet-speelgerechtigde voetballer. Hierbij ging het om Byron Castillo van Barcelona SC. Volgens het aanklagende land zouden er bewijzen zijn dat Castillo niet op10 november 1998 geboren is, maar op 25 juli 1995. Daarnaast zou de geboortestad niet General Villamil Playas te Ecuador zijn, maar Tumaco, Colombia. Chili spande een zaak aan en eiste dat Ecuador acht reglementaire nederlagen zou krijgen. Hierdoor zou Chili stijgen naar de vierde plek en recht hebben op deelname aan het WK.

De FIFA heeft besloten niets met de zaak te gaan doen. Beide landen hebben tien dagen om een motivatie rond de beslissing van de voetbalbond aan te vragen. Ecuador maakt op het WK 2022 deel uit van poule A, waar het is gekoppeld aan Nederland, Senegal en Qatar.