Kenneth Perez legt Feyenoord en PSV langs de meetlat na acht Eredivisie-duels

Kenneth Perez heeft na acht wedstrijden de prestaties van Feyenoord en PSV met elkaar vergeleken en heeft daar enkele conclusies aan verbonden. De Deense analist van ESPN vertelt in Dit Was Het Weekend wat zijn indruk tot dusver is van de landskampioen en de uitdager uit Eindhoven.

Er was pas één rechtstreeks duel (Johan Cruijff Schaal, 0-1 zege voor PSV), maar van een verdere onderlinge krachtmeting is het nog niet gekomen. "Ik vind dat PSV individueel betere spelers heeft. Die echt wedstrijden kunnen beslissen, ook als ze niet in de wedstrijd zitten. Dat heeft Feyenoord minder, maar ik vind Feyenoord tactisch beter dan PSV", begint de oud-voetballer.

Hij denkt echter wel dat hij een verschil ziet tussen Bosz en Slot. "Ik vond Feyenoord tegen Atlético tactisch uitmuntend. Ik heb het gevoel dat de spelers fantastisch voorbereid zijn op alles. PSV is, en dat is misschien niet leuk om te zeggen, een one-trick pony. Bij PSV is het: 'wij kunnen op één manier spelen, doen het op die manier en dan moet het maar goed zijn. Als we niet goed zijn, dan gokken we er maar op dat iemand de wedstrijd beslist", klinkt het.

"Ik denk dat Feyenoord zich tactisch beter kan wapenen tegen betere tegenstanders", aldus Perez. Hij legt de prestaties in de UEFA Champions League langs de lat, maar denkt dat de slechte Eredivisie-start van Feyenoord cruciaal kan zijn voor de afloop. "Dan verwacht ik toch net iets meer tegen een middenmoter uit Spanje. Maar als je het hebt over de competitie: ik denk dat de punten die Feyenoord aan het begin verloor, heel duur kunnen zijn."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers