Kökcü mikpunt van kritiek na weigering #OneLove-band: "Heeft met middeleeuwse geloofsovertuiging te maken"

De KNVB kondigde recentelijk aan dat het voetbalweekend van 17 tot en met 19 maart in teken staat van de OneLove-campagne. Hierbij spelen de aanvoerders van alle Eredivisie-clubs met een OneLove-aanvoerdersband. Orkun Kökcü gaf na afloop van Feyenoord-FC Volendam (2-1, winst) hier niet aan mee te doen en met een alternatieve band te spelen.

Sjoerd Mossou stelt in zijn column in het Algemeen Dagblad dat de weigering van de aanvoerder van Feyenoord vooral te maken heeft met 'zijn eigen, persoonlijke, middeleeuwse geloofsovertuiging'. De columnist ziet de OneLove-campagne van de KNVB als 'vredelievend, neutraal, politiek correct en alomvattend' en noemt de campagne een 'reusachtige compromis'. Echter ontplofte de campagne recht in het gezicht van de KNVB en dat komt volgens Mossou deels door Kökcü: "De aanvoerder van Feyenoord vermoedde er toch een stiekem regenboogje in en dat kon natuurlijk niet de bedoeling zijn", begint de columnist. "Hij was heus tegen racisme en discriminatie, aldus Kökcü, respect voor ieder en zo, maar LHBTI-acceptatie uitdragen? Nee, sorry, dat was 'om persoonlijke redenen' echt een brug te ver", schrijft Mossou in zijn column. 

Voetbalfans (opnieuw) verdeeld over besluit Kökcü

Naast Mossou hebben de Nederlandse voetbalfans ook een mening over de beslissing van Kökcü om wederom de OneLove-band niet te dragen. Eerder stond de middenvelder van Feyenoord zijn aanvoerdersban af. Ditmaal draagt hij een alternatieve aanvoerdersband met eenzelfde soort lading. 

Bekijk hieronder enkele reacties (zowel positief als negatief) op het besluit van Orkun Kökcü: